Els veïns de Tortellà voten adquirir una trituradora de restes de poda pública al procés participatiu

Tortellà vol una màquina que trituri les restes de poda vegetals del municipi, i fer-ne compost. És la proposta guanyadora del Procés participatiu, sorgida després d’un període de votacions durant el març passat. En total hi van participar prop de vuitanta veïns, en una consulta que va comptar amb un 15% de la població amb dret a vot.

Les restes de poda són un maldecap per a moltes persones, un cop s’acaba el període de crema a mitjans de març; a Tortellà, però, aquest problema tindrà una solució pública: l’Ajuntament ha adquirit una trituradora per a les restes vegetals, que donarà servei als veïns i que servirà per crear compost pels tortellanencs. Així ho han decidit les 76 persones que han votat les propostes del procés participatiu del municipi, on el punt amb més suports va ser la trituradora.

Els 76 votants representen un 15% del total de persones amb dret a vot en el primer procés participatiu de Tortellà, on podien dir-hi la seva els majors de setze anys. L’Ajuntament es mostra “satisfet del resultat del procés”, i considera que “es podria adoptar aquesta presa de decisions en altres qüestions fora del procés participatiu”.

Les altres propostes guanyadores del procés participatiu són la construcció d’una escala que permeti entrar i sortir de la piscina municipal a la gent gran, així com la millora de la zona del menjador de l’escola. El pressupost total de les accions escollides per Tortellà és de 10.000 euros, que seran una realitat de forma immediata.