Sant Aniol de Finestres habilita una escala de peixos a la sèquia del Molí d’en Camós

El municipi de Sant Aniol de Finestres acaba d’enllestir una escala de peixos. Una infraestructura que permet als peixos circular sense haver de remuntar la resclosaEstà situada sota el pont del Molí de Sant Esteve de Llémena. El 80% de l’obra, 18.000 euros, han estat finançats pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

Els peixos de la vall del Llémena disposen d’un nou equipament per transitar i superar la resclosa situada al pont del Molí de Sant Esteve de Llémena, es tracta d’una escala de peixos. Amb aquesta actuació es culmina cinc any després un projecte de canalització de la sèquia del Molí d’en Camós valorat en 260.000 euros. L’alcalde de Sant Aniol de Finestres ho ha explicat.

“Es va fer un projecte de canalització del canal de rec de la comunitat de regants, i per acabar el projecte i per tenir la concessió d’aigües també en el programa hi anava l’escala de peixos i en aquell moment no teníem finançament per fer-la […] Ara espero que finalment puguem tenir la concessió d’aigües arreglada i tenir-ho tot legalitzat per sempre més”.

L’escala de peixos és una infraestructura molt necessària, sobretot en els mesos de sequera, ja que assegura un flux constant d’aigua i en conseqüència que els peixos puguin circular.

“Ara, aquests dies ens ho hem estat mirant i és maco de veure pujar algun peix, encara no fa gaire calor, però ja circulen per aquesta escala”.

La sèquia del Molí d’en Camós travessa tot el poble, té una longitud d’uns 2.500 metres i abasteix tots els camps i els horts de Sant Esteve de Llémena.