La Mitja Marató de la Garrotxa preveu tornar a superar el mig miler de participants tot i la coincidència amb la manifestació de Barcelona

Aquest dijous s’acaba el termini d’inscripció per participar a la Mitja Marató de la Garrotxa, que organitza el Club Natació Olot. Enguany es preveu que la participació baixi una mica respecte l’any passat per la coincidència amb la manifestació de Barcelona que reclamarà la llibertat dels polítics empresonats però de totes maneres es superarà àmpliament el mig miler d’atletes presents a la línia de sortida.

Una cursa única per la bellesa del seu paisatge, per la seva organització i pel particular regal amb què obsequia a tots els seus participants: és la Mitja Marató de la Garrotxa, que organitza el Club Natació Olot, i que aquest 2018 arribarà a la 24a edició. Aquest dijous finalitza el termini d’inscripcions a la prova, que acostuma a ser multitudinària: només l’any passat hi van prendre part gairebé 800 atletes, sumant la mitja i la cursa de 10 quilòmetres. Però enguany es preveu una davallada en el nombre d’inscrits, per la coincidència amb els fets polítics que afecten el país. Diumenge hi ha prevista una manifestació a Barcelona per reclamar la llibertat dels polítics empresonats que pot condicionar l’assistència de corredors i voluntaris, però de totes formes s’espera una participació nombrosa a l’esdeveniment esportiu.

El recorregut s’ha hagut de validar fins a l’últim moment, perquè s’estava pendent de les obres que afecten part del traçat de la Mitja Marató. Al final, es podrà passar pel Firal d’Olot

La cursa sortirà a les 10 del matí del proper diumenge 15 d’abril; els participants que acabin la Mitja Marató rebran, com és habitual, un pernil, mentre que els de la cursa de 10 quilòmetres s’enduran un lot d’embotits.