Olot destinarà almenys 217 mil euros en obres per millorar voreres i asfalt dels carrers aquest 2018

Olot destinarà més de dos-cents disset mil euros a la conservació i millora de les voreres i calçades de la ciutat. Aquest és l’import aproximat de la primera fase del pla d’asfalts i millora de les voreres del 2018, que preveu actuacions a la carretera de les Tries, la zona del carrer Sant Miquel i la Plaça Palau entre d’altres, així com la supressió de barreres arquitectòniques en diversos carrers. Les obres estarien acabades abans de l’estiu.

Olot destinarà durant aquest 2018 al menys 250 mil euros a la millora de la infraestructura viària de la ciutat. En una primera fase del Pla d’Asfaltats i voreres, que va aprovar-se a la darrera Junta de Govern Local, s’invertiran més de 217 mil euros en diversos treballs d’arranjament. Entre ells hi ha la millora de la carretera de les Tries i el sector del carrer Sant Miquel i la Plaça Palau, però el pla també preveu finalitzar les millores de la Ronda de les Fonts.

Una part del pressupost del programa també es destina a suprimir barreres arquitectòniques arranjant les voreres. S’han previst obres als carrers Vilanova, Verge de Fàtima i Bolós a més dels trams Folch i Torres, Joaquim Marsillach, Sant Cristòfor amb la Ronda de les Fonts i el carrer Sant Miquel. El consistori és conscient que cal seguir treballant per millorar l’accessibilitat dels carrers i afirma que a l’hora de prioritzar també es tenen en compte les necessitats especials.

A aquestes primeres inversions se n’hi podrien sumar d’altres per valor d’uns 60 mil euros més, en una segona fase del pla. En els últims anys l’Ajuntament ha invertit més d’un milió i mig d’euros en la conservació i millora del paviment i les voreres d’Olot i es calcula que el 2017 es van arranjar més de 8 mil metres quadrats en diferents barris d’Olot.

x