Les Preses i la Vall d’en Bas participen a la campanya ‘Hola Família’ i inciten als altres municipis garrotxins a inscriure’s al segell de turisme familiar

Les Preses i la Vall d’en Bas participaran entre el 18 i el 20 de maig a l’acció ‘Catalunya, Hola Família’, una activitat lúdica de l’Agència Catalana de Turisme, vinculada amb el segell de turisme familiar que disposen els dos municipis. En aquest sentit, els pobles consideren que el segell es podria estendre a la comarca per promoure un turisme de qualitat a la zona.

Costa de veure, però aquells qui passegen per la Vall d’en Bas i Les Preses podrien topar amb l’Home Escorça, un geni mil·lenari que protegeix els boscos i l’entorn natural. Aquest personatge llegendari, que es pot trobar mitjançant un aplicatiu mòbil, és un dels eixos de la campanya ‘Catalunya, Hola Família’. Tindrà lloc el cap de setmana del 18 al 20 de maig, i busca atraure el turisme familiar a la comarca.

Un 30% del turisme que rep la Garrotxa és de caire familiar, una xifra que s’incrementa a l’estiu fins al 40%. Per tal d’impulsar aquest tipus de turisme, l’Agència Catalana del sector va crear un segell familiar per a aquelles destinacions que promouen l’arribada d’aquest sector als seus municipis. A la demarcació de Girona, els únics que disposen d’aquest segell a les comarques d’interior són la Vall d’en Bas i les Preses, i per aquest motiu consideren que la Garrotxa té una oportunitat per atraure més les famílies si altres pobles adeqüen la seva oferta a la campanya.

La iniciativa ‘Catalunya, Hola Família’ comptarà amb tres activitats pel sector a Les Preses i la Vall, com un itinerari guiat al Parc de Pedra Tosca, un joc on els nens aprendran com s’ha format la Vall d’en Bas, i una visita teatralitzada de l’Home Escorça als Hostalets. A la campanya hi participen 24 destinacions turístiques i més de 200 empreses, que han preparat 150 activitats lúdiques i culturals. A les localitzacions de costa tindrà lloc el 20 i 22 d’abril, mentre que als municipis d’interior es celebrarà el tercer cap de setmana de maig.

x