La campanya Recicla Cultura promou la donació de llibres amb fins solidaris per Sant Jordi

La Fundació Servei Solidari acaba de posar en marxa una nova edició de Recicla Cultura, una iniciativa amb la que des de fa 6 anys ajuda a persones amb  estudis o sense a realitzar cursos de formació  o a alfabetitzar-se si és el cas. També a nouvinguts que volen aprendre el castellà i el català. Durant aquest temps més de 1700 persones s’han beneficiat d’aquesta campanya que es fa amb el lema “El teu llibre pot ser part d’una història”. Hi ha temps fins el 17 d’abril per a donar llibres solidaris.

Torna a Olot la campanya Recicla Cultura, una campanya que per Sant Jordi recull fons per formar a persones en risc d’exclusió social. És una iniciativa que sorgeix de Serveis Solidari que creu que amb l’educació es pot canviar el món. La campanya consisteix a recol·lectar llibres i vendre’ls per Sant Jordi i destinar els diners l’alfabetització.

A més, aquest any com a novetat, no es destinaran tots els diners als cursos d’alfabetització de Barcelona, sinó que aquesta inversió tindrà un retorn a la ciutat d’Olot. Recicla Cultura és una iniciativa que ja va començar a Barcelona fa 6 anys i amb tots aquests anys s’han pogut alfabetitzar més de 1700 persones.  Aquí va adoptar-la l’Escola Pia, fa 6 anys i fins l’any passat no es va celebrar a nivell de ciutat. Van participar-hi més de 70 entitats, a través de 90 punts ubicats a escoles, universitats i empreses i va resultar tot un èxit, es van vendre 900 llibres.

Aquest any els punts de recollida d’Olot són la Biblioteca Marià Vayreda, Can Trinxeria,l’escola Volcà Bisaroques, la biblioteca de l’IES Garrotxa i l’Escola Pia d’Olot. I els punts de venta han crescut respecte l’any passat, seràn a l’Escola Pia, l’Escola Volcà Biseroca i també hi trovarme dues parades al centre el dia mateix de Sant Jordi. Tot i així, la campanya encara està oberta i qualsevol entital, empresa o el qui siguin que vulguin hi poden participar.