L’Institut Municipal d’Educació vol contagiar a tots els garrotxins el lema ‘Educar, un repte de tots’ per “construir una comarca milllor”

‘Educar, un repte de tots’. Segur que han escoltat aquest eslògan en més d’una ocasió i vol contagiar la responsabilitat d’educar a tota la societat, des de les persones individuals, passant per empresaris, entitats o associacions. A partir d’ara i cada setmana a Les Notícies coneixerem diferents conceptes que giren a l’entorn de ‘Olot, ciutat educadora’. Avui comencem escoltant els seus responsables.

El director de l’IME, Pep Compte, concreta que “les sigles ‘IME’ signifiquen Institut Municipal d’Educació i Joventut que, en definitiva, ens ve a dir que és l’àrea de l’Ajuntament d’Olot que tracta els temes d’educació i joventut. Aquests dos conceptes són presents a totes les àrees, així que no treballem sols sinó que ho fem acompanyats en totes i en cadascun dels tècnics del consistori: amb cultura, el Consorci d’Acció Social, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública. Quan parlem d’IME no hem d’entendre exclusivament aquells tècnics que treballen a les oficines centrals sinó que també fem referència a l’Escola Municipal d’Expressió, a l’Escola de Música, a les quatre escoles bressol, a l’Ideal, als coserges de les escoles de primària. Ens permet treballar tots els temes d’educació i joventut d’una forma més global. A nivell de municipi són aquests però també treballem estretament amb el Departament d’Ensenyament, la qual cosa ens permet treballar colze amb colze, generar projectes i serveis amb els centres de primària i secundària o bé amb les AMIPES. I, finalment, també treballem amb el Consell Comarcal de la Garrotxa, la qual cosa ens permet donar una dimensió comarcal a tots els projectes i serveis que oferim però, a l’hora també aquelles accions que es generen des dels municipis de la comarca traslladar-los a Olot”.

De la seva banda el tècnic de l’IME, Josep Reixach, explica que “Olot és una ciutat educadora” i remarca que això no significa que sigui una “ciutat acabada, sense problemes, polida i educada. És una ciutat que reconeix els seus problemes i les seves dificultats i que les afronta de clara. El lema és ‘Educar, un repte de tots i de totes’. Això vol dir que tots som educadors i tots som aprenents i només si som conscients d’aquest fet serem capaços de fer una ciutat i una comarca millor, que és l’objectiu que ens plantegem des de l’IME. Per això treballem amb un munt d’agents: associacions, entitats, empreses, persones. Perquè un repte tan gran no el podem sols, l’hem de fer entre tots”.

x