Les obres del carrer Esperança de la Canya superen la primera fase

La millora integral del carrer Esperança de la Canya continua avançant. Ja s’ha arribat a la meitat de les treballs, que inclouen millores en les voreres i la il·luminació però també la renovació dels serveis, que és especialment costosa. Es calcula que l’obra estarà acabada al setembre.

L’Ajuntament de la Vall de Bianya inverteix aquest any més de sis-cents mil euros en la renovació i el sanejament del Carrer Esperança de la Canya, el nucli on viuen més de la meitat dels seus veïns. Aquest mes s’ha completat la primera fase de les obres, després que s’hagin canviat les conduccions de gas, aigua i electricitat a la part baixa de la via. Els treballs són especialment complexes per l’antiguitat de la xarxa de clavegueram. L’alcalde, Santi Reixach, ha explicat que feia gairebé seixanta anys que s’havia fet  i estava “destrossat”. Ara s’obre tot el carrer per fer el clavegueram nou i s’aprofitarà per passar-hi la resta de serveis i millorar l’enllumenat. Durant un dia es va haver de tallar el trànsit per actuar al tram de la carretera i ara ja s’està treballant en la part superior del carrer. També es milloraran les voreres i la il·luminació.

Aquest projecte d’urbanització constitueix una gran obra per un ajuntament com el de Bianya, que té un pressupost total d’un milió tres cents mil euros. Les tasques van començar a principis d’any i es preveu que estigui acabats al mes de setembre.