Olot posa en funcionament el punt de recàrrega per a vehicles elèctrics del parc de Malatosquer

El punt de càrrega per a vehicles elèctrics del parc de Malatosquer ja funciona a ple rendiment. A finals de mes també s’activarà l’estació de recàrrega ubicada la zona de la Rodona. La iniciativa pretén reduir les emissions i la contaminació a la capital garrotxina.

Olot ha fet un pas important per incentivar l’ús de vehicles elèctrics. La ciutat disposa de dues estacions de recàrrega gratuïta, una al parc de Malatosquer que ja està activa i l’altra al carrer Zamenhoff, a la zona de la Rodona, que entrarà en funcionament a finals d’abril. Els punts de càrrega són universals i la iniciativa s’emmarca dins les accions aprovades pel Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible.

Josep Gelis, regidor Via Pública Ajuntament d’Olot: “El que pretenem amb això és ajudar a que la gent és conscienciï i compri vehicles elèctrics per tal de rebaixar la pol·lució dintre la ciutat”.

Per accedir a l’estació de recàrrega es pot utilitzar una targeta d’identificació per radiofreqüència expedida per l’Ajuntament d’Olot o algun altre consistori. Una altra opció és l’aplicació mòbil Electromaps. Mitja hora és el temps màxim d’estacionament i al ser una càrrega ràpida és suficient per deixar el cotxe amb l’autonomia al màxim.

Manel Serrat, enginyer d’Instal·lacions Ajuntament d’Olot “Una vegada s’arriba al punt de càrrega t’identifiques a la màquina amb la targeta, selecciones el tipus de connector que necessita el vehicle, corrent altern o continu, agafes el connector l’endolles al vehicle i selecciones el tipus de càrrega i esperes trenta minuts”.

A dia d’avui a Olot hi ha un total de set vehicles elèctrics. Per millorar aquesta xifra des del consistori s’ha apostat per bonificar els nous propietaris de vehicles elèctrics. A les ordenances fiscals es va aprovar un descompte del 95% en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica totalment elèctrics amb data de matriculació 2018 durant els primers cinc anys.

x