Surt d’Olot la 8a edició de la Oxfam Intermón Trailwalker amb més de 1200 participants i 500.000 euros recaptats

Olot va ser un any més l’escenari de la sortida de la Oxfam Intermon Trailwalker, que recorre els 100 quilòmetres que separen la ciutat amb Sant Feliu de Guíxols per la via verda. En total van prendre la sortida 1.700 persones, en un any amb una nota tràgica: un dels participants va morir prop d’Amer per una aturada cardíaca.

Són l’equip Run With Us by Clubs DiR, el primer equip que va travessar la meta de Sant Feliu de Guíxols d’una Oxfam Intermón Trailwalker estranya: la cursa solidària va patir un fet luctuós: un dels seus participants va morir per una aturada cardíaca prop d’Amer, al quilòmetre 30 de la prova. Va ser la nota negativa d’un esdeveniment que cada any congrega prop 1700 persones a la línia de sortida a Olot, disposades a recórrer els 100 quilòmetres que separen la Garrotxa de la Costa Brava per la Via Verda. Enguany, van creuar la sortida  230 equips, que van recaptar aproximadament més de mig milió d’euros.

A aquesta xifra s’hi sumaran les quantitats recaptades a les Trailwalker de Vitòria i Madrid, i que aniran destinats a projectes per garantir l’accés a l’aigua potable a països com el Ieme, l’Iraq, el sudan del Sud o Síria. La pluja va acompanyar els participants durant gran part del recorregut, però no va aigualir les seves ganes de col·laborar amb un projecte solidari com els d’OXfam Intermon.