Més d’un miler de persones repartides en catorze autocars surten des d’Olot cap a la manifestació de Barcelona

La Garrotxa es va tornar a moure per la democràcia i la llibertat. Aquest diumenge, centenars de garrotxins i garrotxines es van desplaçar cap a la capital catalana per participar a la manifestació pels drets i les llibertats i per exigir l’alliberament de Sánchez, Cuixart, Junqueras, Rull, Bassa, Forcadell, Romeva, Turull i Forn. Des de la comarca van sortir 18 autobusos amb més d’un miler de persones.

750.000 persones segons l’organització, (350.000 segons la Guàrdia Urbana) van participar aquest diumenge a la manifestació
Convocada a Barcelona per l’Espai per la Democràcia i la Convivència, un conglomerat d’entitats i associacions que engloba Òmnium, l’ANC, l’UGT i Unió de Pagesos entre d’altres. Els lemes ‘Pels drets i les llibertats us volem a casa’ i ‘Per la democràcia i la cohesió us volem a casa’ van encapçalar el recorregut per l’Avinguda Paral•lel fins al parc de les Tres Xemeneies.

Al voltant d’un miler de persones van sortir aquest diumenge a les 9 del matí de l’estació d’autobusos d’Olot cap a la manifestació. Ho van fer mitjançant els catorze autobusos coordinats per Òmnium Garrotxa i l’ANC local. Segons les dues entitats, també hi va haver força gent que va optar per desplaçar-se amb cotxe particular o que ja es trobava a Barcelona.

Núria Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa. “Reivindiquem la llibertat dels presos políticis, reivindiquem la democràcia i defensem els drets fonamentals, i esperem que això es vagi internacionalitzant. Anem picant pedra perquè s’aconsegueixi. Això ha de ser constant, és que no podem deixar de fer-ho, hem de ser-hi sempre, cada dia, i en la mesura que cadascú pugui”.

Des d’altres poblacions de la Garrotxa també es van organitzar autobusos per anar a la manifestació. Dos a la Vall de Bianya, un a la Vall d’Hostoles i un altre pels pobles de Sant Jaume de Llierca, Argelaguer i Montagut. En total 18 autobusos van sortir des de la comarca amb més d’un miler de persones.

x