Maià de Montcal acollirà aquest diumenge la primera Fira de l’Ou amb més d’una desena d’activitats

La Fira de l’Ou de Maià de Montcal s’estrenarà aquest diumenge al municipi garrotxí. La jornada es celebrarà al camp de futbol del poble i comptarà amb conferències, tastets i tallers infantils. A les 6 de la tarda es farà un concurs de truites casolanes.

Maià de Montcal està perfilant els últims detalls al camp de futbol del poble, l’espai on tindrà lloc la primera Fira de l’Ou del municipi. Serà aquest diumenge i la jornada comptarà amb una pila d’activitats. 40 veïns del poble han estat treballant i treballaran per fer-la possible. Van decidir-se per dedicar una fira a l’ou perquè és un element gastronòmic molt present a Maià de Montcal.

Jordi Ariza, regidor de Comunicació i Participació Aj. Maià de Montcal “El capità de la nau és en Joan Gainza que és el nostre alcalde, que ens va dir que havíem de trencar una mica amb els esquemes de fira que s’havien fet fins a les hores al municipi. Vam buscar un producte un producte autòcton, i com que al poble tenim empreses que comercialitzen l’ou i a més a més ara estan molt expandits amb el tema de les grans superfícies, i bé, en definitiva l’ou és un element diari a les nostres llars, vam tenir-ho clar”.

A les 11 del matí arrencarà un taller infantil en el que la mainada construirà un ou gegant. Hi haurà dues conferències sobre l’ou, una al matí i una a la tarda. Quatre restauradors del municipi elaboraran tastets pels visitants i a les 6 de la tarda començarà un concurs de truites casolanes.

“La mainada podrà decorar, sense cap tipus de cost, ous amb pintura. També farem un ou gegant que doni una mica de presència a l’entrada de la fira. Hi haurà passejades amb ruc per tots els senders i camins de Maià de Montcal. Tenim un concert-vermut amb Montserrat Cristau i Francesc Ubanell”.

 Show-cooking, un concurs a Instagram, un taller de vímet i parades d’alimentació i artesania completaran la primera Fira de l’Ou de Maià de Montcal.