La CUP critica el tancament d’una línia de P-3 a l’escola Malagrida d’Olot i impulsa la campanya ‘Matricula’t a la pública’

La CUP Olot ha iniciat una campanya anomenada ‘Matricula’t a la pública’ per a convidar a les famílies de la Garrotxa a escollir aquesta opció per educar els seus fills. Els cupaires impulsen aquesta iniciativa després que el Departament d’Ensenyament hagi eliminat una línia de P3 a l’Escola Malagrida d’Olot.

Un dels elements que preocupa a la CUP és la segregació escolar que cada dia va en augment provocat, diuen, pel fet que hi ha dues xarxes educatives, la pública i la privada-concertada. El Departament d’Ensenyament ha decidit, a partir de la baixada de la natalitat, tancar una línia de P3 de l’Escola pública Malagrida d’Olot.

Des de la CUP, a més, s’avisa que a l’escola concertada s’ha de tancar una línia sempre que no arribi a 20 infants, en canvi, a la pública, la línia es tanca amb 25 infants. Segons expliquen és un cas que es dona a Olot tot i que no s’ha efectuat el tancament.
També van aprofitar per treure a la llum un tema relacionat amb la zonificació de la Vall de Bianya, on els alumnes poden escollir qualsevol escola, a diferència d’abans que només podien escollir l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts o l’Escola Llar. Consideren que els canvis fan que hi hagi menys diversitat cultural en aquest últim.