Projecte ELR incorpora noves empreses lingüísticament responsables

23 empreses obtindràn l’acreditació ELR de la primera fase del Projecte ELR (empreses lingüísticament responsables). És un projecte que es va gestar durant el 2016, en xarxa amb diferents organismes de la Garrotxa i es va posar en funcionament el 2017. El seu objectiu és impulsar la responsabilitat de les empreses envers la llengua.

Estar compromès amb la llengua i el territori és un valor afegit de qualitat i servei. Això és el que defensen les empreses que formen part del projecte ELR, empreses lingüísticament responsables. El 20 de març de 2016 es va signar un conveni de col·laboració entre l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i el Consorci per la Normalització Lingüística per tirar endavant aquest projecte. Posteriorment totes aquestes empreses es van integrar a DinàmiG i és des d’allà des d’on es treballa ara.

L’objectiu del projecte ELR és posar en valor el compromís de les empreses amb el territori i la llengua defensant que això és sinònim de  qualitat i bon servei.

Aquest projecte consta de 4 fases i en cadascuna d’elles es treballa diferents aspectes de la gestió empresarial relacionats amb la cultura i la llengua. El requisit que demanen a les empreses per poder ser acreditades és poder demostrar que s’adquireixen uns compromisos concrets amb el projecte. L’any passat va inciar-se la primera fase del projecte, on van acreditar-s’hi 23 de les 31 empreses garrotxines que s’havien adherit al projecte. En la primera fase es treballa la pàgina web.

D’aquestes 23, 16 empreses han passat a la segona fase, on les empreses es comprometen a tenir en català correcte tota la documentació de difusió externa i eines i recursos a la xarxa. Les 6 que es van quedar fora va ser, en general, per qüestions tècniques. Mentrestant, s’incorporen 11 empreses a la primera fase i, en total, el 2018 el projecte ELR abastarà 27 empreses.

L’any que ve es posarà en marxa la 3a fase que treballarà la relació de l’empresa amb el territori i es demanarà el compromís a les empreses de formar-se sobre la sel·lecció del personal i la seva implicació amb la llengua.

Les acreditacions que van concedir-se a les empreses l’any 2017 i van passar a la segona fase, s’entregaràn en el marc de la Jornada “Garrotxa, territori socialement responsable”, organitzada per DinàmiG, que tindrà lloc el dia 25 d’abril a la Sala Torín d’Olot.