Els alumnes de primer d’ESO de la Garrotxa participen a l’ORIENTOLOT

 

Aquest dimecres els alumnes de 1r d’ESO dels 7 centres d’educació secundària obligatòria de la comarca participen de l’ORIENTOLOT. Una cursa en grups per la ciutat que consisteix en anar trobant fites utilitzant un mapa i l’enginy col·lectiu, amb l’objectiu de donar a conèixer les curses d’orientació. Hi ha participat un total de 522 alumnes.

Els alumnes de primer d’ESO de la garrotxa han demostrat aquest matí que tenen molt bona orientació. I és que han participat al ORIENTOLOT, una cursa organitzada per L’Escola Pia d’Olot, l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot, l’Institut Municipal d’Educació d’Olot i el Consell Esportiu. Aquesta cursa està dissenyada pels alumnes de primer d’ESO de la comarca de la Garrotxa, set instituts dels quals 6 d’Olot i un de Besalú. La cursa ha sortit del camp de futbol del Morrot a tres quarts de deu del matí. Cada grup estava format per entre 8 i 9 alumnes de diferents centres acompanyats d’un monitor o monitora.

Havien de trobar el màxim nombre de fites marcades en un mapa que se’ls hi ha entregat al principi. Tenien un màxim de dues hores per realitzar-la i no hi havia un recorregut concret, cadascú escollia el seu i l’única condició era passar pels dos avituallaments programats, a la Plaça Major i a l’arribada, que era al mateix Camp del Morrot.

L’ORIENTOLOT no és una cursa competitiva, no hi ha guanyadors, l’objectiu és potenciar l’activitat física i fer esport mentre es realitza la cursa d’orientació.

x