En marxa els primers treballs per a transformar la Plaça del Mig d’Olot

Ja han començat les obres de la Plaça del Mig d’Olot. L’espai es posa al dia després de trenta anys de l’última actuació, amb una reforma integral que busca millorar-ne els accessos i posar solució als problemes d’humitat que té. L’Ajuntament també espera que les obres serveixin per fomentar l’activitat en aquest punt de la ciutat, que connecta la zona de la Plaça Mercat amb Sant Esteve, el Firal i la Plaça Major.

Des d’aquest dimarts un altre punt del centre d’Olot està en obres. Han començat els primers treballs per fer un rentat de cara a la Plaça del Mig. Feia temps que els veïns i comerços de la zona patien els problemes derivats de les filtracions d’aigua i les humitats. Per a resoldre’ls s’impermeabilitzarà la plaça, però també es reurbanitzarà per fer-la més accessible.

Les obres s’han planificat en tres fases, que comportaran restriccions per accedir a la plaça. En una primera fase de reurbanització i impermeabilització es tancarà la rampa que connecta amb el Carrer Antoni Llopis, a la banda de la Plaça Mercat.

La segona etapa es centarà al carrer de Sant Esteve i la tercera a l’entorn de la plaça i l’accés als comerços. En aquesta última s’adoptaran mesures per garantir que es pugui transitar per la zona i arribar als establiments. Dissenyada per l’arquitecte Daniel Mallarach, la nova Plaça del Mig vol ser deixar de ser un punt de pas per convertir-se en un espai públic més agradable: pla, amb vegetació, mobiliari urbà i millor il·luminació.

Finalment els treballs estan pressupostats en 320 mil euros, dels quals l’Ajuntament d’Olot assumeix una quarta part. La resta va a càrrec de la comunitat de veïns. Les obres, que han començat amb unes setmanes de retard, duraran tres mesos, de manera que al juliol els olotins ja podran gaudir de la plaça renovada.