Montagut es prepara per celebrar, aquest dissabte, el 9è combat de corrandes de la Garrotxa

Montagut està a punt per tornar a celebrar el 9è combat de corrandes de la Garrotxa, un esdeveniment que s’ha convertit en tota una festa popular. Es duran a terme activitats de tot tipus, des de xerrades, exhibicions, la calçotada popular fins a concerts.

Aquest dissabte dia 21 d’abril torna un dels esdeveniments més esperats pel poble de Montagut i Oix, el 9è combat de corrandes de la garrotxa. Tot va començar fa setze anys quan. al principi se celebrava només la calçotada popular, al cap d’uns anys s’hi va afegir el combat de corrandes i, a mesura que han anat passant els anys l’esdeveniment ha anat creixent fins a convertir-se en una festa plena d’activitats durant tot el dia. El combat de corrandes és un dels moments més esperats pel poble i per molts aficionats a les corrandes que venen d’arreu del país. De fet, no es canten només corrandes sinó que es considera un combat de glossa on es canten diferents tipus de glossa, entre els quals, corrandes.

La festa començarà a les 10 del mati amb un mural organitzat pel col·lectiu feminista La Dalla. Durant tot el matí es duran a terme xerrades i debats a càrrec de ADL Garrotxa, CNT Olot i Som Energia. A les 12 tindrà lloc una exhibició bosquetana amb Quico Pujol i a dos quarts d’una hi haurà la cercavila de gegants i faràndula. A les dues començarà la calçotada popular i a les 4 tindrà lloc la obertura i el combat de corrandes. La diada acabarà amb un concert de Josep Maria Cantimplora.

L’objectiu d’aquest combat és incentivar i recuperar la riquesa de la cultura popular, entesa com a forma de vida i d’expressió. Per això, el més important és mantenir la tradició de la corranda entesa com l’art d’improvisació i els concursants que hi participen s’han d’enfrontar a diferents proves concretes per guanyar.

El guanyador d’aquest combat de corrandes l’escollirà un jurat format per tres persones, una de la comarca, una del poble i una nacional que, enguany, ja s’ha desvetllat que serà la exdiputada de la CUP Mireia Boya.

x