Les obres del Firal d’Olot obligaran a canviar la ubicació de les parades de la diada de Sant Jordi

Ja som a les portes de Sant Jordi però enguany la celebració no es farà al firal com era habitual. Això és una conseqüència més de les obres que fa mesos que s’han instal·lat al firal. Enguany doncs, la zona de Sant Esteve fins la Plaça del Carme seran el nou l’escenari dels enamorats. Es prepara un dia ple d’activitats i parades pel centre d’Olot. Olot Televisió retransmetrà la diada en directe.

La imatge habitual del firal ple de parades de Sant Jordi aquest any no podrà reproduir-se de nou en motiu de les obres. Així doncs, la festa de la rosa i el llibre enguany canvia d’ubicació. Les parades i les activitats programades tindran lloc al centre de la ciutat, des de Sant Esteve fins la Plaça del Carme.  Aquest any, al caure en dilluns, Sant Jordi coincideix amb el dia de Mercat, que se seguirà fent al lloc habitual dels últims mesos.

Enguany hi haurà una seixantena de parades on es podrà comprar llibres i roses des de les nou del matí a les vuit del vespre i estaran ubicades a Sant Esteve, a la Plaça Major, el carrer Major i la Plaça del Carme. A la Plaça del Teatre també s’hi respirarà ambient de Sant Jordi, ja que els alumnes de l’Escola Cor de Maria d’Olot portaran a terme la lectura de diferents textos entre dos quarts de deu i dos quarts d’una del migdia. No serà l’única escola que hi participarà ni la única interpretació que podrem veure. Els alumnes d’Educació Infantil del IES Montsacopa representaran la “llegenda de San Jordi”  i “Un Sant Jordi Diferent” a la plaça del Carme i  a les sis a la biblioteca de Marià Vayreda podreu gaudir de l’espectacle Comando Impro: operació llibres” a càrrec de Teatre Impro.

També es posarà a prova el coneixement lingüístic dels garrotxins amb la quarta edició del Gran Dictat Popular organitzat pel Servei Català d’Olot – la Garrotxa, qui també farà el sorteig de la campanya “Paraules Amables”.

La gran diada acabarà amb una actuació dels xerrics a la Plaça d’Esteve Ferrer.

Olot Televisió oferirà programació especial en motiu de Sant Jordi retransmetent en directe tot el que passa a partir de dos quarts de sis de la tarda.

x