Arrenca el festival de dansa Sismògraf amb el 90% d’entrades venudes

Des d’aquesta tarda i fins diumenge Olot acull la desena edició del Sismògraf, el quart des que es va convertir en festival estratègic de dansa a Catalunya. L’edició d’enguany dóna protagonisme al circ coreogràfic. En aquests quatre dies es podran veure una trentena d’actuacions. Pel que fa els espectacles de pagament, les entrades venudes arriben al 90%.

Olot torna a tremolar des d’avui i fins diumenge amb el Sismògraf. Ja fa deu anys que el festival es celebra a la ciutat, quatre com a aparador del món de la dansa de tot el país. S’han programat una trentena d’espectacles, entre els quals hi haurà vuit estrenes i cinc coproduccions.

La majoria de les propostes es faran a l’aire lliure i de forma gratuïta, per seguir apropant la dansa a la ciutadania i posar en valor l’entorn. Aquest serà un Sismògraf més ambiciós i compromès. Inclourà propostes contemporànies de més gran format, així com muntatges amb un rerefons social i polític. El ritme de venda d’entrades per a aquells espectacles que són de pagament és alt, s’han venut un 90% de les entrades disponibles.

“Tena Busquets, directora del Sismògraf: Ara estem en un 90% d’ocupació dels espectacles que es necessita pagament d’entrada,els que són d’aforament reduït algun està exhaurit i tot. El que fem a la plaça de Braus encara tenim localitats. Anim a tothom a venir, perquè sempre a última hora hi ha alguna possibilitat. Però tot i així la meitat dels espectacles que presentem són a l’aire lliure i no es necessita entrada”.

En el marc de l’Erupció, s’han previst cinc espectacles que es fixen en un aspecte concret de la dansa, que aquest any serà el circ coreografiat. Un dels plats forts del festival serà ‘Fosques’, una producció pròpia de Las Lolas, El Paller i Art Estudi que es representarà dissabte a la nit a les Fonts de Sant Roc. El Sismògraf 2018 arrenca amb ‘Opening Vulcanus’ aquesta tarda a les 7 a l’Hotel Riu Fluvià, a càrrec d’Eulàlia Bergadà; i es tancarà diumenge amb l’Itinerari de Dansa al Parc Nou.

x