El Consell dels Infants trasllada quinze propostes relacionades amb el lleure al ple municipal d’Olot

Olot ha viscut aquest matí un ple atípic: els diferents grups municipals han escoltat al Consell dels Infants, que ha traslladat les seves propostes per fer millores en l’àmbit del lleure. Hi han participat els representants dels 350 alumnes de 5è de primària de la ciutat.

La sala de plens de l’Ajuntament d’Olot acostuma a tenir un públic ben diferent del que hi ha hagut aquest dijous. Aquest cop, a les cadires s’hi han assegut trenta representants del Consell dels Infants, un grup participatiu que vol ajudar a millorar la ciutat donant a conèixer el seu punt de vista sobre un tema concret, el lleure.

En total, el Consell dels Infants ha traslladat quinze propostes diferents als regidors del consistori, que han escoltat les idees dels més joves per adequar la ciutat a les seves necessitats; les aportacions passen des de la creació de parcs d’aventura a millorar els jocs de lleure dels espais públics, així com posar més lavabos per festes del Tura o afavorir la realització d’un mercat de segona mà pels més joves. Fins i tot algunes de les idees ja han comptat amb el suport de l’equip de govern, com aconseguir que Olot disposi d’un Scape Room públic i gratuït.

El treball del Consell dels Infants d’Olot va arrencar el passat mes de novembre, escollint la temàtica a debatre. Durant el curs, les diferents sessions de treball s’han anat succeint per definir les propostes pel plenari. Entre les seves tasques, el Consell ha volgut reconèixer el treball dels impulsors del Carnaval i el Carnaval infantil: el Centre d’Iniciatives Turístiques, Rialles, Esplais d’Olot i l’Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura. Enguany, s’ha introduït una novetat: l’encàrrec de l’alcalde, on emplaçava als grups de treball que pensessin missatges positius per gaudir dels parcs de la ciutat. Al finalitzar el ple, s’ha obert un torn de preguntes, on els infants interpel·laven als polítics altres qüestions que els preocupaven de la ciutat.

 

Aquest ha estat el tercer Consell dels Infants que ha viscut Olot, on hi han participat 350 nens i nenes de 5è de primària de totes les escoles de la ciutat.