L’Institut Municipal d’Educació d’Olot és l’encarregat de gestionar i orientar les famílies en matèria educativa

Estem el ple període de preinscripció als centres educatius. Això significa que totes les famílies gestionen l’escolarització dels seus fills. Darrera d’aquesta coordinació hi ha l’Oficina Municipal d’Educació de l’Ajuntament d’Olot. Ara bé, com ara escoltaran, la feina dels professionals que hi treballen no comença i acaba amb la preinscripció escolar. Hi ha una tasca de treball per la ciutat que s’allarga tot l’any.

La Montse Riera, tècnica de l’IME, explica a Olot Televisió què és exactament aquest servei. Concreta que és “un servei d’orientació i informació a les famílies i gestió educativa amb les etapes de segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació obligatòria. Des de l’IME fem tres tasques molt importants a la ciutat: la primera és la relacionada amb l’atenció a les famílies que tenen nens i nenes en etapa d’escolarització, per acompanyar-los, ja sigui en periòde de preinscripció o al llarg de tot el curs. Fem també una tasca de planificació i de gestió educativa. Cada curs coneixem quans alumnes s’han d’incorporar al sistema educatiu, quants tenen necessitats educatives especials i treballem per gestionar tota aquesta resposta. És important perquè tenim un model eduatiu de la ciutat, el coneixem bé i treballem per millorar-lo.

Finalment fem una tasca de cohesió social i de treball en xarxa, una tasca que és bàsica. Treballem amb tots els serveis que intervenen o poden intervenir en l’etapa d’escolarització d’un infant. Per últim treballem de manera coordinada amb tots els centres educatius de la ciutat, siguin públics o concertats, per tots aquells temes relacionats amb l’escolarització”.