El ple de l’Ajuntament d’Olot aprova el canvi de nom de la plaça del Teatre a plaça de l’1 d’Octubre

Olot ja té una plaça dedicada a l’1 d’octubre de 2017. Aquest dijous s’ha fet públic al ple el punt de la ciutat escollit per homenatjar aquesta data. Es canviarà el nom de l’actual Plaça del Teatre. Tots els partits van votar-hi a favor menys el PSC, que es va abstenir.

La Plaça del Teatre de la capital garrotxina, que uneix el Firalet amb el Carrer dels Dolors, passarà a dir-se Plaça de l’1 d’octubre de 2017 en homenatge a la data de celebració del referèndum d’independència. Així es va fer públic al ple d’Olot del mes d’abril, que es va celebrar aquest dijous a la tarda. L’elecció del lloc, que havia ser un punt cèntric de la ciutat, ha suposat diverses trobades, després que Esquerra Republicana portés la proposta al ple del mes de febrer. Finalment s’ha optat per canviar el nom d’un espai creat força recentment. Esquerra Republicana, impulsor de la iniciativa, va mostrar-se satisfet que s’hagi portat a terme malgrat que la seva proposta inicial va ser canviar el nom de l’Avinguda Reis Catòlics. El PSC, que va votar a favor de la idea al mes de febrer, ahir va optar per abstenir-se tot i valorar l’esforç per arribar a un conscens. Olot en Comú va considerar que l’1 d’octubre va ser una mobilització democràtica prou important com perquè la ciutat la recordi i va proposar que s’hi posi un codi QR per oferir més informació sobre la data. En el mateix punt, el ple va acordar dedicar un carrer al barri de Sant Miquel a Joan Agustí Surroca, conegut com a Gridó, que va portar la llum elèctrica a Olot. També es va aprovar la prolongació de l’actual carrer Remences.

x