El Servei de Català Olot-La Garrotxa organitza el 4t Gran Dictat Popular a la plaça Campdenmàs d’Olot

Per la Diada de Sant Jordi, Olot viurà la quarta edició del Dictat Popular. Es tracta d’una iniciativa del Servei de Català de la Garrotxa, que enguany girarà al voltant de la figura del poeta Joan Maragall. Es la participació d’un centenar de persones que posaran a prova la seva ortografia.

Els dictats eren un dels exercicis habituals de les classes de llengua a l’ensenyament obligatori, destinats a millorar l’ortografia dels alumnes. Però des de fa uns anys, el Servei de Català d’Olot i la Garrotxa ens estimula a viure’ls d’una forma lúdica. Per aquest motiu, cada Sant Jordi organitza el Gran Dictat Popular, un repte pels participants, on han d’omplir quinze buits amb les paraules que falten mitjançant la lectura d’un text en directe. A més, l’esdeveniment acostuma a centrar-se en la figura d’un escriptor català, mitjançant diverses activitats relacionades amb Joan Maragall

S’espera que més d’un centenar de persones assisteixi a la 4a edició del Gran Dictat Popular, que aquest 2018 es celebrarà a un lloc diferent del que és habitual, a la Plaça Campdenmàs a partir de dos quarts de set de la tarda.

El dictat està dividit en tres categories: una de 5è de primària a 2n d’ESO, una altra de 3r d’ESO fins als 18 anys, i una darrera per a majors d’edat. Cada apartat tindrà un guanyador, que serà premiat amb 150 euros per l’aula de l’alumne, una excursió en caiac o una nit amb esmorzar inclòs en una casa rural de la Garrotxa. L’any passat, hi va haver gairebé noranta participants en el Gran Dictat Popular del Servei de Català.

x