Un miler de persones visiten la primera Fira de l’Ou de Maià de Montcal

La primera Fira de l’Ou de Maià de Montcal s’ha celebrat amb èxit aquest diumenge al municipi i amb un dia plenament assolellat. L’acte més multitudinari ha estat els tastets d’ou del migdia, però també hi ha hagut dues conferències, activitats pels més petits i fira de productes artesans. Segons l’organització, un miler de persones han passat per la fira.

Maià de Montcal ha marcat un abans i un després al municipi amb l’organització de la primera Fira de l’Ou. La jornada ha comptat amb un programa farcit d’activitats per a tots els públics.

“Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal. La valoració d’aquesta primera fira crec que és fantàstica. Hi ha hagut molts firaires. Estem molt agraïts amb ells perquè sinó no haguéssim pogut tirar endavant. També estem molt agraïts amb la gent que ha col·laborat. Hem esgotat més de 400 tastets en 50 minuts”.

Durant la fira s’han fet dues conferències: una al matí a càrrec de la dietista Mireia Guzman i una a la tarda per part de la directora general de Liderou, Dolors Callís. La mainada ha pogut gaudir de la fira de primera mà amb diversos tallers, un d’ells l’elaboració d’un ou gegant. També s’ha celebrat un concurs de truites casolanes, en el que s’han presentat 23 creacions de veïns de la zona i dels voltants. La truita guanyadora ha estat la de la Maria del Mont Robert. Amb tot, Maià de Montcal ha estrenat una fira que té camí per córrer i que ha entrat amb bon peu al galliner de la Garrotxa.