23 persones participen al projecte ‘Millor públic’ del festival Sismògraf

El Festival Sismògraf ha estat un punt de trobada per a programadors i professionals del sector de la dansa. Olot ha acollit aquests dies uns 200 programadors. A més, el festival ha comptat per quart any amb la iniciativa ‘Millor públic’, en la que 23 persones han viscut els espectacles amb una mirada més interna. Enguany, ha estat l’any amb més participació en aquest projecte.

L’itinerari de dansa del Sismògraf és l’espectacle que acostuma a culminar els quatre dies de festival. Quatre jornades en els que un grup de 23 persones han pogut participar en el projecte ‘Millor públic’. Una iniciativa que permet viure el festival amb una mirada diferent, més propera als intèrprets, artistes, coreògrafs, ballarins i professionals de la dansa que componen el Sismògraf.

“Beatriu Daniel, direcció projecte ‘Millor públic’. És una iniciativa que ja va començar fa quatre anys amb el primer Sismògraf dedicat a la dansa. Es tracta de reunir un grup d’espectadors que volen viure el festival no únicament sent espectadors que van a veure un espectacle sinó participant d’un grup en el qual els hi anem donant eines i ells van compartint la seva mirada amb altres companys”.

Participar al projecte ‘Millor públic’ t’aporta privilegis com espectador. Aprofundeixes en cada espectacle i pots interactuar amb els professionals.

“Renée Thunnissen, participant ‘Millor públic’. Parles amb la gent que han creat una obra i llavors veus més el que hi ha darrere de tot això. Poder experimentar això m’ha omplert”.

“Jordi Calabuig, participant ‘Millor públic’. L’afegit que aporta participar en aquest projecte és el debat, la reflexió amb la resta de participants. Cadascú té el seu bagatge, hi ha gent que és més espectador de música o de teatre, i la barreja que es fa d’un i altre i de les diferents visions està molt bé”.

“Jordi Ribot, dinamitzador projecte ‘Millor públic’. Alimentar preguntes, posar en contacte mirades i apoderar aquest grup de 23 persones per confiar en la seva mirada i per confiar en les connexions que ells mateixos creïn entre espectacles, entre tendències  a través de les eines que nosaltres els hi hem pogut donar durant aquestes sessions”.

“Bàrbara Raubert, dinamitzadora projecte ‘Millor públic’. És un espai on convidem artistes i ells poden tenir contacte directe amb els creadors i fer preguntes, i per tant és també crear un espai de diàleg i debat”.

El Sismògraf és també un aparador important per a professionals del món de la dansa. Enguany, uns 200 programadors han fet estada a la capital garrotxina durant el festival en busca de talent o d’idees. Han vingut del territori català, de la resta de l’estat, de França o també a nivell internacional, per exemple del Canadà.