El Festival Sismògraf tanca un cap de setmana ple de dansa amb més de 19.000 espectadors

19.000 espectadors han gaudit de la dansa del Sismògraf, el quart com a mercat estratègic i el desè que fa tremolar la ciutat d’Olot. S’han pogut veure una trentena d’espectacles, cinc d’ells coproduccions que s’han estrenat a la capital garrotxina. Moltes s’han viscut a l’aire lliure i totes les de pagament han penjat el cartell de complet.

Un dels clàssics del Sismògraf, que s’ha mantingut des de la seva primera edició ara fa deu anys, va tancar aquest diumenge el festival de dansa olotí: L’intinerari de dansa al Parc Nou, que enguany ha comptat amb la participació de cinc companyies diferents. Han estat quatre dies intensos amb gairebé una trentena d’espectacles que han fet bullir la ciutat i l’han consolidat com a aparador estratègic de la dansa a Catalunya.  S’hi han pogut veure vuit estrenes, cinc d’elles coproduccions, fet que ha mantingut oberta fins l’últim moment la incògnita sobre quina seria la resposta del públic.

Un èxit que es reflecteix en el balanç final del Sismògraf 2018: 19.000 espectadors i el 100% de les entrades venudes en els espectacles de pagament. Però la dansa també s’ha encomanat als carrers, amb nombroses i diverses propostes a l’aire lliure: Air, de la companyia francesa Didier Théron, els Cinc Minuts de Dansa, el Sismohop, Labranza Kids o el mateix itinerari del Parc Nou.

 

Encara amb la ressaca d’aquesta edició, l’organització ja ha fet públiques les dates del proper Sismògraf, que l’any que ve es celebrarà més tard: del 25 al 29 d’abril. Abans, però, la comarca seguirà trontollant amb les rèpliques: El 28 d’abril s’estrena l’espectacle del projecte Tots Dansen, amb la participació dels instituts garrotxins. El mateix dia la plaça Pia Almoïna acollirà el Sism[OFF]graff i la coreògrafa Lipi Hernández oferirà un taller obert a tothom.

x