La massiva afluència a la Diada de Sant Jordi d’Olot tot i el canvi d’ubicació permet al consistori fer una valoració positiva de la jornada

Olot va gaudir d’una fantàstica diada de Sant Jordi, amb molta gent pels carrers de la ciutat, en una jornada diferent dels darrers anys: el canvi d’ubicació de les parades en motiu de les obres del Firal va deixar sensacions contraposades entre els responsables de les taules. Pel que fa als llibres, les obres més venudes de la diada a la Garrotxa van ser ‘La força d’un destí’, de Martí Gironell, i ‘Entre Nosaltres’, de Jenni Rodà i Neus Verdaguer.

Des de l’església de Sant Esteve fins a la Plaça del Carme, el carrer Major d’Olot va viure al llarg del dia tot un formigueig d’una multitud bolcada a viure la diada de Sant Jordi a l’aire lliure. A la ciutat, la sensació era diferent d’anys anteriors pel canvi d’ubicació de les parades, situades enguany al nucli antic, amb moments d’una aglomeració intensa, per tal de trobar el llibre o la rosa que acontentés a tothom.

En total, una vuitantena de parades van omplir la via neuràlgica del barri vell, buscant un benefici que no va acontentar a tothom: els que van poder mantenir la seva ubicació original no van notar diferència amb altres anys; en canvi, a mesura que el lloc destinat s’apropava a la plaça del Carme, creixia la crítica.

Pel que fa al número de vendes dels elements típics de la jornada, hi va haver poques sorpreses: la rosa vermella tradicional va ser la que va tenir més sortida amb diferència, tot i l’increment de les roses grogues. Pel que fa al llibre més venut de Sant Jordi a Olot, ‘La força d’un destí’, de Martí Gironell, va ser el més exitós. L’obra del besaluenc també ha encapçalat el rànquing català. El cinquè llibre més comprat, i encapçalant la llista dels autors locals, va ser ‘Entre Nosaltres’, de Jenni Rodà i Neus Verdaguer.

x