Comencen les visites guiades a l’església del Tura d’Olot

Aquest dissabte dia 28 comencen les visites guiades a l’església del Tura d’Olot. És una nova iniciativa dels Amics de Sant Esteve que han proposat per conèixer el patrimoni artístic i històric d’aquest temple, que resulta desconegut davant de molts ulls garrotxins.

Fa un any els Amics de Sant Esteve van començar a oferir visites guiades a l’església de Sant Esteve d’Olot i van tenir molt èxit. Ara, han decidit fer el mateix amb l’església del Tura. L’objectiu és donar a conèixer el que consideren un altre símbol històric de la ciutat i el seu patrimoni artístic.

L’església del Tura és un temple neoclàssic que és clau per explicar d’història l’Olot perquè, segons expliquen, és a partir d’ella que va néixer la ciutat. Avui dia encara es conserven restes d’aquelles parets de l’església romànica que va ser el segle XII.

Amb els anys i la guerra civil però, l’església va perdre el campanar i es va anar camuflant amb la ciutat fins a dia d’avui que resulta ser desconeguda per molta gent.

Per recuperar la importància d’aquest temple comencen aquest dissabte les visites guiades dirigides a tots els públics. Les visites s’alternaran amb les de l’església de Sant Esteve. Es fan l’últim dissabte de cada i mes i s’aniran alternant, un dissabte Sant Esteve i el mes següent, la del Tura. Aquestes visites valdràn 4,5 euros d’entrada i no cal apuntar-se enlloc, el punt de trobada és a l’església de Sant Esteve a dos quarts de dotze del migdia per anar tots junts fins al Tura.

A més, a partir del mes de maig començaran a l’antiga Capella dels Dolors uns cursos gratuïts sobre patrimoni de l’edat mitjana per aprofundir més en la matèria.

x