La Generalitat i l’Ajuntament d’Olot envien el protocol d’actuació de la variant a Madrid davant el silenci del Ministeri de Foment

Ha passat més d’un mes i mig des que l’Alcalde d’Olot va viatjar a Madrid per mantenir la reunió que havia de desencallar l’estudi de la Variant d’Olot. El Ministeri encara no ha redactat el protocol d’actuació a què es va comprometre per traspassar les competències de l’obra a la Generalitat. Pendents d’una resposta, l’administració catalana i l’Ajuntament d’Olot han optat per elaborar el document i enviar-lo a Madrid.

El 6 de març l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas, va mantenir una reunió a tres bandes amb el Ministeri de Foment i el Secretari d’Infraestructures de la Generalitat a Madrid, per a presentar el projecte del tram de la futura variant de la capital garrotxina que correspon a l’estat. A la trobada van acordar de paraula que la Generalitat assumiria la coordinació del projecte. Un compromís que, passat més d’un mes i mig, encara no ha quedat signat sobre paper. Veient que el document que s’havia de redactar des de Madrid no arriba, la Generalitat i l’Ajuntament d’Olot han optat per escriure’l i enviar-lo al Ministeri.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “L’hem escrit nosaltres i els hi hem enviat. No veig cap justificació perquè no vulguin signar això”

La signatura del protocol d’actuació és imprescindible per desencallar la construcció de la infraestructura perquè permetrà que la Generalitat pugui avançar els tràmits administratius de l’obra. Corominas ha explicat que: “No els hi demanem grans inversions, els hi demanem que signin un protocol i que en el moment que es construeixi es facin càrrec de la seva part, una inversió mínima pel que són els seus pressupostos”.

L’alcalde d’Olot no veu motius relacionats amb la variant pels quals el Ministeri triga tant a respondre i espera que no es tracti de cap mena de càstig. Corominas ha explicat a Olot Televisió que ha demanat als Diputats al Congrés Jordi Xuclà i Ferran Bel perquè preguntin directament al Ministre sobre la qüestió de la variant.

 

 

 

 

x