El Consell Comarcal de la Garrotxa posa en marxa un sistema de cita prèvia per sol·licitar beques escolars pel proper curs

A partir del proper 2 de maig i fins el 8 de juny, el Consell Comarcal de la Garrotxa obre el termini per a la presentació de sol·licituds de beques menjador i transport escolar per al curs 2018-2019. Ho fa amb una novetat, un sistema de cita prèvia per a demanar les beques que es pot sol·licitar a través del web www.citaprevia.garrotxa.cat

El portal web www.citaprevia.garrotxa.cat  és la nova eina que posa en funcionament el Consell Comarcal de la Garrotxa per demanar cita per sol·licitar beques menjador i de transport escolar per al proper curs. L’objectiu és el d’agilitzar la gestió dels ajuts i poder assessorar millor a les famílies.

La cita prèvia per al Consell Comarcal també es pot sol·licitar trucant als telèfons 972 274 998 o 972 27 49 00, de dilluns a divendres, de 8:30h a 14:30h i la tarda de dilluns de 16:00h a 19:00h. La petició de cita prèvia es pot demanar des d’avui mateix.

Mar Roca, consellera Educació Consell Comarcal Garrotxa: “Ens ha semblat de poder fer aquesta novetat per tal d’agilitzar els tràmits i evitar les llistes d’espera”.

El nou sistema de cita és una de les dues vies per sol·licitar les beques. La segona via es manté i és la d’anar directament al centre educatiu corresponent, per la que no cal cita prèvia. El termini per presentar directament la sol·licitud al centre educatiu, sense cita prèvia, finalitza el dia 25 de maig. Les famílies que optin per fer-ho al Consell Comarcal amb cita, comptaran amb assessorament sobre el procés de petició i podran fer consultes sobre els ajuts.

A més, els tècnics del Consell es desplaçaran, en dies concrets, a 15 centres educatius de tota la comarca per atendre a les famílies que necessitin assessorament per a la gestió dels ajuts. L’any passat, durant el període de sol·licituds, el Consell Comarcal de la Garrotxa va rebre un total 1.070 demandes d’ajut de servei menjador de les que un 81% van ser concedides i més de la meitat dels alumnes sol·licitants, concretament 568, van rebre el 100% de l’ajuda. La resta de sol·licituds acceptades (288) van rebre un finançament del 50% del cost del servei menjador.