Castellfollit de la Roca recorda el seu passat diumenge a la 4a Fira dels Picapedrers

Diumenge Castellfollit de la Roca acollirà la quarta fira dels Picapedrers, un esdeveniment que, a més d’homenatjar a tots aquells que van viure de treballar la roca, omplirà el municipi d’activitats per a tota la família: Mostres de l’ofici, un rocòdrom infantil o un espectacle de màgia al carrer, en són algunes.

La cinglera basàltica sobre la que reposen les cases de Castellfollit de la Roca no només dóna nom al municipi sinó que ha marcat el seu desenvolupament i ha estat un mitjà de vida més per als seus habitants. Durant anys, molts d’ells van treballar a les pedreres del poble, que ara ja estan inactives. Per recordar aquest passat, l’Ajuntament de Castellfollit va impulsar ara fa quatre anys la Fira dels Picapedrers, que diumenge omplirà d’activitat els carrers del poble.

Al llarg del dia s’han previst activitats per a tots els públics: Esmorzar i dinar popular, mercat d’artesania, jocs tradicionals, passejades en burro per la cinglera o un rocòdrom infantil. En el marc de la fira, pels carrers del nucli antic també podran veure mostres de la feina dels picapedrers, amb la col•laboració de diversos veïns. A partir de les cinc de la tarda serà el torn de la màgia, amb l’espectacle de carrer El Gran Mc Gou, del Mag Nani, que tot seguit oferirà un taller de màgia.