Creix el nombre d’empreses garrotxines amb la Carta Europa de Turisme Sostenible fins a les 36 distincions

Trenta-sis empreses turístiques garrotxines tenen ja l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible. Mai hi havia hagut tants negocis amb la distinció a la comarca. Ahir es va celebrar una jornada per divulgar criteris de sostenibilitat empresarial i renovar les acreditacions de 25 negocis.

La Garrotxa va ser la primera comarca que va aconseguir disposar de la Carta Europea de Turisme Sostenible, ara fa 17 anys. Es tracta d’un compromís entre les administracions públiques i els negocis privats per desenvolupar el turisme sostenible. Per a disposar-la, s’han d’impulsar mesures d’estalvi energètic, afavorir la igualtat salarial entre gèneres, o apostar per criteris de proximitat en les compres. I any rere any creix el nombre d’empreses que volen tenir la Carta Europea.

Gairebé dues dècades després, 36 empreses ja estan acreditades amb la Carta Europea, la xifra més alta que ha assolit mai la comarca. Ara s’han renovat o atorgat fins a 25 acreditacions, en una jornada celebrada a la Sala el Torín anomenada ‘Garrotxa, territori socialment responsable’. Sumant els negocis de la Carta, a l’esdeveniment es van acreditar un total de quaranta-cinc empreses, amb altres distincions com el Codi de Gestió Sostenible o el segell d’Empreses Lingüísticament Responsables.

 

A la jornada també es van dur a terme actes per divulgar criteris de responsabilitat social, com una sessió de ioga per reduir l’estrès o una conferència per entendre què és una empresa ‘saludable’.