Els nens de 5è de primària han participat al Consell dels Infants a Olot treballant el lleure

Aquest dijous fa una setmana d’un dels plens més especials de l’any a Olot: La sessió del Consell dels Infants on els nens i nenes de cinquè de primària de les escoles de la ciutat presenten les seves propostes. Així culmina un llarg procés de treball amb els alumnes, que hem volgut conèixer una mica més a fons de la mà de l’Institut Municipal d’Eduació.

El Consell dels Infants és un òrgan de consulta i assessorament de l’Ajuntament d’Olot on hi participen infants d’entre 1o i 12 anys. Enguany hi participen nens de 5è de primària que treballen el tema del lleure. El Consell té per objectiu potenciar la participació infantil, fer que sigui educativa, treballar els valors democràtics i fer entendre a l’entorn que els infants són ciutadans amb capacitats per identificar problemes i necessitats, i fer propostes.

El procés de treball es desenvolupa a dos nivells: A les aules amb tots els nens i nenes de 5è i a partir de trobades de representants que es fan a la tarda, fora d’horari escolar. Dos nens o nenes de cada classe treballen conjuntament les propostes que s’acaben portant al ple de l’Ajuntament d’Olot.

El Consell dels infants va arrancar fa tres anys parlant de medi ambient, amb una quinzena de propostes. L’any passat es van presentar 10 idees de ciutat i aquest 2018 ha estat el torn del lleure, també amb una quinzena d’iniciatives.

Segons Montse Riera, tècnica de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, l’activitat fa que els més petits es sentin agents involuctrats i participatius en la vida de la ciutat i fa v eure als adults que de els infants tenen opinió. En paral·lel, el Consell reconeix cada any una entitat que promou els valors de Ciutat Educadora. L’últim ha estat el Carnaval d’Olot.