Aquest dissabte arriba la 4a edició del SismÒFFgraf, una de les rèpiques del festival Sismògraf

Un cop passat el fesitival de dansa Sismògraf, comencen aparèixer les primeres rèpliques. Una de les més conegudes i esperades és el SismÒFFgraf. Aquest dissabte se’n celebra la quarta edició durant tot el dia. Hi ha programades diferents actuacions que es podran veure a la Plaça Pia Almoina d’Olot.

Després del festival que detecta el moviment, el Sismògraf, arriba una de les primeres rèpliques del festival, el SismÒFFgraf. És la quarta edició i cada any va creixent més. A diferència d’altres anys, les companyies no són només locals sinó que han apostat per un cartell on la majoria de les companyies son catalanes. Enguany han rebut més de 60 propostes. Amb aquest cartell han volgut donar una visió heterogènia del que es la dansa, en quant a diversitat de continguts, de forma i d’estils.

El SismÒFFgraf té altres objectius principals, el festival busca que el públic es pugui apropar a la dansa oblidant-se una mica dels estereotips marcats. L’altre objectiu del SismÒFFgraf és donar a conèixer el que és la dansa, que li interès a la gent. És per això que al matí de dissabte, de 10:30 a 13:30, vindrà Lipi Hernández, una coreògrafa molt coneguda ofererirà un taller obert i gratuït per tothom perquè puguin viure i gaudir la dansa des d’un lloc on no cal tenir experiència prèvia. Dins la programació també han seleccionat una companyia que es diu Adoctrinats que faran un espectacle sobre dansa crítica on es fa una crida a la participació de figurants locals sense experiència amb dansa perquè visquin l’experiència.

Hi podrem veure des de solos, duts a terme per uns joves creadors de Banyoles que presenten un tipus de dansa orgànica, fins a treballs de companyies grans. Entre elles hi seran la Companyia Artenea que presenten una proposta de dansa integrada, la Companyia Golden Acid amb Clàudia Miranbell que presenten una proposta de dansa poètica i fotogràfica, la Compania Gemma Peramiquel que son tres noies que ens porten una proposta de dansa més aviat psicològica. També hi seràn la companyia Jove de Sant Boi, Dunacatá i Albert Funk. Cadascuna d’aquestes companyies portarà una proposta completament diferent, de tots els estils i per tots els gustos.