Un camp de treball arranjarà el tram del camí ral entre els Hostalets d’en Bas i el Molí Vell

Per primer cop, el tram del camí ral que passa per la Vall d’en Bas acollirà un camp de treball per recuperar la seva calçada. Tindrà lloc la primera quinzena de juliol, i està destinat a joves de tot Catalunya entre 14 i 17 anys.


El camí ral que uneix Vic i Olot es va recuperar fa gairebé una dècada, però el projecte d’arranjament es va centrar sobretot en el tram de les Marrades i el Grau, i no es va actuar en la part que travessa la plana de la Vall fins als Hostalets. Això canviarà aquest 2018: un camp de treball arranjarà el camí. És la primera vegada que un projecte d’aquest caire treballarà en el tram de la Vall d’en Bas del camí ral.

Els camps de treball són campaments on joves busquen viure noves experiències, i en aquests casos contribueixen a millorar l’entorn natural, desenvolupant relacions humanes i recuperant la memòria històrica del país. El projecte està adreçat a joves de 14 a 17 anys d’arreu de Catalunya. A la Vall s’allotjaran al local social dels Hostalets d’en Bas: el municipi els proporciona l’estada i la manutenció. Els joves del poble, a través de les seves brigades i casals, també contribuiran a recuperar el camí ral, i es generarà un intercanvi social positiu entre els participants del camp i els veïns.

Aquest camp, organitzat pel Núria Social, havia contribuït a recuperar el camí del Comú i l’entorn del pla de Tapioles de Tortellà. Ara passa a tenir lloc a la Vall d’en Bas, i es desenvoluparà la primera quinzena de juliol.