Demanen la col·laboració ciutadana per a controlar la població de gavians a Olot

L’Ajuntament d’Olot reprèn cada primavera la campanya de control de la població de gavians. Consisteix en detectar els nius i poder punxar els ous abans que neixin els polls. Tot i que les accions es centren en els mesos de març i abril encara queden algunes setmanes de marge i es demana als ciutadans que avisin al consorci SIGMA si detecten nous nius.

El gavià argentat és una au marina que s’ha expandit a la Garrotxa a través dels rius. La seva presència a la ciutat ha anat en augment fins al punt de generar molèsties als veïns pels seus excrements corrossius i l’agressivitat que mostra qua protegeix els nius.

Francesc Canalias, Director Consorci Sigma: “La seva condició és de plaga perquè no tenen depredadors ni competència i poden accedir fàcilment al menjar”.

Per tal d’estabilitzar la població d’aquesta espècie invasora, l’Ajuntament d’Olot porta a terme durant els mesos de març i abril una campanya de control. Una empresa especialitzada, aplica la tècnica de punció dels ous en els primers estadis d’incubació, que evita que neixin els polls. Com que els gavians són animals territorials, molts dels nius ja estan localitzats, però els avisos ciutadans són claus per a detectar-ne de nous.

 

Francesc Canalias, Director Consorci Sigma: “És important que la gent ens avisi perquè poguem actuar. Moltes vegades és difícil accedir als nius, ja sigui perquè no trobem el propietari,  fem tard o perquè la inestabilitat de les teulades, especialment al nucli antic, ho complica”

L’Ajuntament i el consorci SIGMA demanen als ciutadans que s’adrecin al telèfon 972 27 48 71 si tenen qualsevol informació al respecte. En el marc d’aquesta campanya l’any passat es va actuar en una vintena de nius i es van fer puncions en una trentena d’ous. Aquestes accions s’han de complementar amb una sèrie de bones pràctiques com ara mantenir les teulades netes o evitar que els animals accedeixin a restes de menjar i deixalles orgàniques.

 

 

x