Olot viurà la primavera amb tota la intensitat amb l’Emprimavera’t i la Fira de l’1 de maig

Les obres del Firal fan moure moltes de les activitats que tenen lloc a Olot, però també permeten omplir altres parts del centre de la ciutat. Un exemple és la Fira de la Primavera, on moltes activitats es repartiran pel Firalet, la plaça Major, la Pia Almoina i la plaça del Carme. La Fira coincideix amb la quarta edició de l’Emprimavera’t, una iniciativa que omple la ciutat de muntatges florals espectaculars, i que arrenca aquest dissabte.

Els espais públics d’Olot comencen a lluir d’una forma diferent: en total, una dotzena d’emplaçaments acolliran muntatges florals, que ofereixen una imatge radiant de primavera a la ciutat. Es tracta de l’iniciativa ‘Emprimavera’t’, que arriba enguany a la quarta edició. Va ser creada per l’Associació de Comerciants, i amb la col·laboració de l’Ajuntament omplen Olot de flors, amb la intenció de dinamitzar i engalanar el centre. Un dels muntatges més espectaculars es farà dissabte a les escales de Sant Esteve: allà, a partir de les cinc de la tarda s’entregaran les flors als clients de les botigues d’Olot, mitjançant un val dels establiments associats a l’ACO. Els comerciants també prepararan muntatges florals davant les seves botigues.

L’Emprimavera’t serà el preàmbul, i coincidirà en el temps amb la Fira de la Primavera de l’1 de maig. Enguany, les activitats tradicionals que tenien lloc al Firal s’han hagut de canviar d’ubicació per les obres del Firal. Les altres activitats es desenvoluparan al seu lloc original, com el mercat extraordinari de roba  a la plaça Balmes, el mercat del disc a la plaça Clarà, el mercat de col·leccionisme a la plaça Hospital, una exposició de la història del motor al pati de l’antic hospital, centrat en el món del Citroën 2 cavalls, i la mostra de bonsai a l’Hospici. Com a novetat, enguany hi haurà un Parc d’Aventura per a joves a la plaça del Carme.