Olot instal·la el ‘Jardí Groc’ a Sant Esteve fent un clam a la llibertat dels polítics empresonats i exiliats

La capital garrotxina va viure aquest dissabte la jornada ‘Olot per la llibertat’, en la que es va inaugurar el Jardí Groc als jardins de Sant Esteve, amb l’escultura ‘Llibertat!’ de Duaita Prats.  Una jornada organitzada per l’ADL-Garrotxa, l’ANC, CUP, Demòcrates, ERC, Òmnium Garrotxa i el PDECat que va comptar amb la presència d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC i familiars de presos polítics i exiliats com Montse Puigdemont, Oriol Ponsatí o Esther Cuixart.

El ‘Jardí Groc’ d’Olot ja és una realitat. Es troba en un punt tant emblemàtic com Sant Esteve, i compta amb l’escultura ‘Llibertat!’ de Duaita Prats. Aquest dissabte es va inaugurar amb la presència d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC i també familiars de polítics exiliats i empresonats: Montse Puigdemont, Oriol Ponsatí i Esther Cuixart. El públic va poder participar plantant el seu llaç per la llibertat, en un acte que va servir per presentar l’Associació  Catalana pels Drets Cívils, una entitat creada per les 18 famílies de presos i exiliats polítics.

Montse Puigdemont, germana de Carles Puigdemont: “El que és molt trist és que necessitem, en aquests moments, inaugurar escultures que parlin de llibertat”.

Esther Cuixart, germana de Jordi Cuixart: “Nosaltres per veure el Jordi 40 minuts a través d’un vidre fem pràcticament 12 hores de viatge entre anar i tornar i és un trasbals impressionant. A part del tema econòmic que gràcies a Déu aquest l’estem solucionant gràcies a l’associació”.

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC: “És molt important mantenir aquest caliu, donar aquest suport material i moral als presos, fer sopars grocs, recollir diners per les fiances, recollir diners per les famílies dels presos. Tot això és importantíssim i ho hem de fer, però no hem d’oblidar els objectius polítics. Perquè si els oblidem voldrà dir que la repressió política ha fet el seu efecte”.

La jornada ‘Olot per la llibertat’ també va comptar amb una xerrada antirepressiva, una trobada gegantera i cercavila, un acte de presentació de l’Associació Catalana pels Drets Cívils a la Sala El Torín i un Sopar Groc en benefici de l’entitat.