La Fira dels Picapedrers de Castellfollit de la Roca rep centenars de visitants tot i la pluja

Aquest diumenge Castellfollit de la Roca ha celebrat la seva quarta Fira dels Picapedrers. Tot i el mal temps centenars de persones han passat pel nucli antic de municipi, amb mostres i tallers de l’ofici de picapedrer, passejades amb burro pel casc antic i parades de productes artesans.

Un cop l’any Castellfollit de la Roca ret homenatge a l’ofici que va donar feina a molts dels seus vilatans durant el segle passat, el de picapedrer. I és que la història del poble més petit de les comarques gironines està inevitablement marcada pel treball de la pedra. Diumenge la quarta fira dels Picapedrers va poder-se celebrar amb centenars de visitants tot i l’amenaça de la pluja, que va afectar algunes de les activitats previstes. Només durant el matí es van poder instal·lar algunes parades d’alimentació a la plaça dels Gegants, fer passejades en burro pel carrer Major i demostracions de l’ofici de picapedrer, que van animar els més curiosos.

Juli Hernàndez, picapedrer:”Aquesta fira és un homenatge als més de 150 homes que el segle passat feien de picapedrers a Castellfollit, en plena bombolla dels adoquins. Tenim l’arenisca de la muntanya, de la qual estan fetes moltes cases, a més del basalt de la cinglera”

Miquel Reverter, Alcalde de Castellfollit de la Roca: “Hem començat el dia amb mala previsió però ha sortit el sol i la gent ha participat de les activitats. Estem contents perquè el poble està ple i per poder divulgar la feina i la història dels picapedrers de Castellfollit”

La jornada es va tancar amb l’espectacle El Gran Mac Gou del Mag Nani, que es va haver de traslladar a l’església vella pel mal temps. Ara Castellfollit de la Roca i les seves entitats ja es preparen per la festa petita, que se celebrarà el cap de setmana del 18 i 19 de maig.