La Santjoanenca, la Carnavalesca, Carnavalia i els Emmaskarats guanyen premis al Carnaval de carnavals de Platja d’Aro

Platja d’Aro regna els carnavals de les comarques de Girona i aquest diumenge ha quedat demostrat amb l’organització del Carnaval de carnavals i que ha volgut concentrar totes les colles que han aconseguit algun premi als carnavals d’aquest 2018. Han desfilat 26 colles, amb 1.300 figurants, i s’han repartit 7.900 euros en premis. Ara bé, també ha quedat demostrat que les colles de la Garrotxa són les que tenen més nivell de les comarques gironines, aconseguint quatre dels vuit premis que s’han entregat aquest diumenge al vespre.

A la rua d’aquest diumenge s’han pogut veure les millors colles de Carnaval de les rues de les comarques de  Girona i, en concret, d’Olot, Sant Joan les Fonts, Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Caldes de Malavella, Roses, l’Escala i Tossa de Mar. En la categoria de carrosses la Santjoanenca, de Sant Joan les Fonts, ha aconseguit el segon premi. Amb aquest la colla completa un 2018 de grans èxits a les rues. La proposta ‘El pas del temps’ va aconseguir el primer premi a Platja d’Aro, a Sant Feliu de Guíxols i a Olot. A més, a la localitat ganxona també va recollir el premi a la originalitat.

En la mateixa categoria la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, amb la proposta ‘Adorem a Ganesha’ ha aconseguit el quart premi. Aquest 2018 la colla també es va endur el segon premi a Platja d’Aro on també es va endur un tercer en la categoria de vestuari. La colla, que enguany celebra els 25 anys, va guanyar el segon premi a Sant Feliu de Guíxols i el tercer a la rua d’Olot.


Finalment, també en carrosses, Carnavalia de la Garrotxa ha aconseguit aquest diumenge el cinquè premi amb la proposta ‘Tropicàlia’. La colla també ha acumulat altres premis com el tercer de carrossa gran a Plajta d’Aro i el quart a Olot.

En la categoria de comparses els Emmaskarats d’Olot s’han endut el tercer premi amb la proposta ‘Dale Méjico’, completant la millor desfilada dels seus cinc anys d’història. Amb aquest ja són set els premis que els Emmaskarats han aconseguit aquest 2018 a les rues de carnaval, una fita que poques colles han assolit al llarg de la seva història. Tot va començar a Sant Feliu de Guíxols, quan es van endur el primer premi de comparsa i un altre a la millor coreografia. A Platja d’Aro van aconseguit el segon premi en la categoria de comparses i un altre a la millor disfressa, a Olot el primer de comparsa, a Tossa de Mar el segon i, finalment, aquest diumenge, el tercer al Carnaval de carnavals de Platja d’Aro.

D’aquesta manera pràcticament es tanca la temporada de carnavals a les nostres comarques i només quedarà la rua de les festes de primavera de Palafrugell, el proper 20 de maig.

Classificació final:
Carrosses
1.- Canya i Conya, de Tossa de Mar (546 punts)
2.- La Santjoanenca, de Sant Joan les Fonts (539 punts)
3.- Colla del Pòsit, de l’Escala (492 punts)
4.- La Carnavalesca, d’Olot i Castellfollit de la Roca (477 punts)
5.- Carnavàlia de la Garrotxa, d’Olot (476 punts)

Comparses
1.- Petardes.com, de Sant Feliu de Guíxols (382 punts)
2.- Tramuntana, de Sant Feliu de Guíxols (377 punts)
3.- Els Emmaskarats, d’Olot (351 punts)