La Unió Esportiva Olot no es deixa impressionar per la pressió dels seus rivals i supera el València Mestalla (1-0)

La jornada 36 del grup 3 de Segona B ha estat una prova de foc per la Unió Esportiva Olot, que ha rebut el València Mestalla a l’Estadi Municipal amb l’obligació de guanyar. Els de Raúl Garrido han fet els deures i han superat els del País Valencià amb un gol a la segona part de Marc Mas.

La Unió Esportiva Olot no ha deixat escapar el penúltim tren a casa per sumar tres punts vitals en la lluita per la permanència. Els olotins han sortit al camp sabent que es trobaven a la zona vermella de la taula, i això ha condicionat el seu joc durant els primers 45 minuts. Domini vermell però tensió en les decisions a partir de tres quarts de camp. El rival, el València Mestalla arribava instal·lat a mitja taula sense jugar-s’hi massa. Força activitat a la banda esquerra amb Ivan Guzmán, que connectava amb Marc Cosme al segon pal i aquest rematava per sobre el travesser de la porteria valenciana. Marc Mas per poc no obria la llauna en una passada de cap de Cosme que rebutjava Aitor. L’Olot ho provava a pilota parada, però el remat de Barnils marxava per sobre el travesser.

A destacar del València una tímida ocasió en forma de xut llunyà de Kangin. La Unió Esportiva Olot hi posava gairebé tots els ingredients: ganes, entrega i ocasions. Faltava l’encert per trencar l’empat. Una efectivitat que no arribaria fins a la segona part, al minut 52’, pilotada del València que l’Olot guanyava per dalt mitjançant Masó. Cosme la cedia per Xumetra que veia la desmarcada de Marc Mas, el silenc no perdonava.

L’Olot hauria pogut fer el segon des de la cantonada, Barnils tornava a rematar per sobre el travesser de la porteria defensada per Àngel. El València Mestalla no generava massa sensació de perill fins al minut 78’. Els de Miguel Grau marcaven a pilota parada, però la jugada es trobava invalidada per fora de joc. Últim tram de partit de patiment i més encara quan l’àrbitre afegia sis minuts. L’Olot ha sabut jugar-los amb veterania i els tres punts s’han quedat a la Garrotxa.

Raúl Garrido, Entrenador UE Olot: “Molt satisfet pel que hem fet al partit. A la primera part hi ha hagut fases bones i no tant bones, però a la segona part jo crec que hem jugat molt bé. Després del gol hem sabut defensar, hem sabut patir i fent les coses molt bé”.

Miguel Grau, entrenador del València Mestalla no va comparèixer a la roda de premsa. La victòria deixa l’Olot, catorzè classificat amb 42 punts, 2 per sobre del descens directe i a un del playoff de descens. Lleida i Elche són els últims esculls amb qui l’Olot es veurà les cares per certificar l’objectiu de la permanència.