Fira de Primavera multitudinària al centre d’Olot tot i la reubicació d’algunes propostes per les obres del Firal

Més enllà de la jornada reivindicativa, el primer de Maig a Olot també és sinònim de fira. La capital garrotxina va viure ahir una Fira de la Primavera multitudinària. Les parades i propostes dels diferents sectors socials i empresarials de la ciutat es van haver de repartir pel centre amb motiu de les obres del Firal i la Plaça del Mig.

La redistribució d’algunes de les propostes ha marcat l’edició d’enguany de la fira mutisectorial que Olot acull cada 1 de maig. Les obres al Firal i a la Plaça del Mig, punts on es celebra habitualment, han obligat a buscar altres espais al centre, portant l’activitat fins a la Plaça del Carme. Tan el consistori com els participants valoren positivament aquest canvi transitori.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la Ciutat: “Hem fet un esforç de comunicació per explicar amb la senyalèctica la situació de cada espai. Creiem que ha anat bé encara que no estigués tot tant concentrat i fem una valoració positiva d’aquesta edició de transició fins que no tinguem el Firal acabat”

Segons ha explicat Vayreda, el temps variable i primaveral ha estat un aliat per a l’èxit de l’esdeveniment, ja que molta gent que hauria anat a la costa a passar el pont finalment s’ha quedat a la Garrotxa. Això ha fet que augmentés el volum de gent al centre d’Olot, amb alguns moments puntuals de molta afluència en alguns espais firals.

La principal novetat de la fira d’enguany ha estat el parc d’aventura Alçaquí, a la plaça del Carme. Una proposta encarada a famílies i nens que es vol potenciar de cara a l’any vinent. A la Fira de la Primavera d’enguany no hi ha faltat la varietat que la caracteritza a nivell comercial: mercat extraordinari de roba, col·leccionisme i andròmines, alimentació i artesania… O la Mostra de bonsais al Pati de l’Hospici i Fira del Vehicle d’Ocasió al Firalet, dues de les activitats que han conservat el seu emplaçament original. Una combinació d’ingredients diversos i per a tots els públics que la Garrotxa es sent molt seva però que també atrau visitants d’altres comarques com el Pla de l’Estany, Osona o l’Alt Empordà.