Diumenge se celebra la 39a edició de la Lletissonada, que tornarà a ser una marxa solidària

Amb el bon temps arriben les caminades populars i aquest diumenge se celebra la més multitudinària, la Lletissonada de Sant Esteve d’en Bas, que arriba a la 39a edició.

La Lletissonada és la marxa amb més participants de la Garrotxa, amb més de 1.200 persones, tot i que el rècord es troba als 1.509. El recorregut és determinant en la inscripció. No es tracta d’una cursa sinó d’una marxa popular familiar que arrenca entre les set i les vuit del matí i acaba a les cinc de la tara. Un dia per caminar i gaudir del paisatge. L’organització prioritza sempre camins a pistes forestals, que permet gaudir de paisatges més bucòlics. Aquest any la caminada té un objectiu social.

El president del Geca, Sergi Plana, explica que “aquest any agafem també un caire solidari, i ja és el quart. Aquest any ho donarem a la Fraternitat Cristiana de persones amb discapacitat. Concretament el projecte de refer la rectoria de Sant Feliu de Pallerols per fer-la adaptada a persones amb discapacitat. Volen fer una casa inclusiva per poder fer estades, colònies, vacances de tot tipus de gent amb discapacitat”

El recorregut d’aquest any començarà a Sant Privat d’en Bas. Tot i que de 6 a 8 es posaran autocars per fer el trajecte des de Sant Esteve d’en Bas. Sant Valentí, el Salt del Sallent, el Coll de Ciuiret, Puig de Cubell, els Camí dels Matxos, Can Vidalic o l’Ermita de Sant Antoni són alguns dels punts de control per on passarà la marxa. Les inscripcions es poden fer a través d’internet i amb descompte a través de la pàgina del Geca, www.geca.cat