Els Museus d’Olot recuperen les jornades formatives amb el curs ‘La gent pren els museus’

Dilluns i dimarts de la setmana vinent, els dies set i vuit de maig, els Museus d’Olot acolliran les jornades de formació “La gent pren els museus”. Durant un dia i mig, diversos experts en gestió cultural i participació ciutadana impartiran tallers per a més d’una trentena de professionals del sector, vinguts de tot Catalunya.

Després d’un parèntesi de dos anys amb motiu de la crisi econòmica els Museus d’Olot reprenen amb força els cursos de formació que organitzen conjuntament amb la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, amb el suport de la Xarxa de Museus de Catalunya. Les jornades tindran lloc els dies set i vuit de maig, i s’han repensat sota el nom ‘La gent pren els museus. Projectes participatius i socials’. El curs va dirigit a professionals i estudiants del sector que vulguin aprofundir en les noves formes de relació entre la societat i els museus.

Per a fer-ho s’han previst diverses xerrades i tallers que comptaran amb referents internacionals de l’àmbit  del patrimoni i especialistes en projectes participatius. Destaquen l’holandès Jasper Visser, consultor i innovador cultural i Sabah Walid i Juanjo Pulido, coordinadors de la Comunidad SOPA i responsables d’Underground Arqueología, Patrimonio y Gente. Ja hi ha trenta professionals i estudiants inscrits al curs que comença dilluns al matí. Molts d’ells ja havien participat en edicions anteriors de les jornades i les havien valorat de forma excel·lent.

x