S’obren les preinscripcions a les llars d’infants d’Olot amb les mateixes places ofertades que el curs passat

Dilluns va començar el període de preinscripció a les escoles bressol públiques per al curs 2018-2019. A Olot s’han obert amb el mateix nombre de places que l’any passat, un total de 320, amb 168 bacants per a nadons i infants d’entre 1 i dos anys. La ciutat disposa de quatre centres municipals en diferents barris: Sant Pere Màrtir, Sant Miquel, el Morrot i les Fonts i una que depèn de la Generalitat, la de Sant Roc. El curs 2017-2018 va començar amb una línia més a la llar d’Infants de Sant Miquel que s’ha pogut mantenir de cara al proper curs. Els tràmits de les preinscripcions es poden fer per internet a través del web de l’Ajuntament o de l’Institut Municipal d’Educació o bé personalment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà fins el proper 11 de maig. Del 4 al 8 de juny s’hauran de fer les matriculacions definitives.

Les llars d’infants d’Olot comparteixen una mateixa filosofia d’escola oberta a les famílies. Les directores dels centres es reuneixen cada quinze dies per comentar aspectes pedagògics i del seu funcionament. Són espais oberts a les famílies, que poden compartir amb les educadores les seves inquietuds, en un ambient de confiança i seguretat. El principal mitjà perquè els nens aprenguin i es desenvolupin és el joc. Es parteix de la idea que el nen té capacitats per aprendre i que ell mateix marca el ritme de l’aprenentatge. L’objectiu és que al final d’aquesta etapa dels 0 als 3 anys els nens siguin el màxim d’autònoms i feliços.

El 30 d’abril van obrir-se les preinscripcions per al proper curs, que poden formalitzar-se per Internet al web www.ime.olot.cat. Cada escola bressol té una zona d’influència, per això es recomana al les famílies que mirin quina és l’escola que els hi pertoca perquè els hi donarà més punts a l’hora d’entrar.

x