Els veïns de Batet, les Fonts, Bonavista, Pequín i Sant Roc d’Olot estan cridats a votar el seu pressupost participatiu

Dissabte arrenca la votació dels primers pressupostos participatius d’Olot, on els veïns de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc escolliran entre quinze projectes per aplicar-los als seus nuclis. L’Ajuntament destinarà un màxim de 100.000 euros per a fer realitat aquestes propostes, i només es podrà votar de forma electrònica.

Del 5 al 20 de maig, estan cridats a votar 9.662 habitants d’Olot: són els veïns de Batet, Bonavista, Pequín, Sant Roc i les Fonts, els primers que poden decidir què pot fer Olot per ells gràcies a uns pressupostos participatius, que dóna eines de decisió als ciutadans més enllà de les eleccions municipals i els barris immersos en Plans Integrals d’Accions de Millora. Des del passat mes de gener, s’han anat duent a terme diferents taules ciutadanes de treball, d’on han sorgit les quinze propostes que es poden votar a partir de dissabte. La majoria d’elles afecten a més d’una zona, un fet enriquidor segons un dels grups impulsors.

Els projectes a escollir van des de la recuperació de camins, a la posada en marxa d’espais de trobada o la renovació d’espais públics, així com la creació d’un gegant de barri. Molts d’ells són projectes socials, diferent del què ha passat en altres processos similars.

Les quinze propostes a votació sorgeixen de les 150 idees inicials, que es van anar reduint fins trobar les opcions possibles per aplicar. De totes maneres, l’Ajuntament es guarda accions sorgides en el procés que també poden ser una realitat en un futur.

Al final, les opcions guanyadores seran totes aquelles que, per ordre, puguin sumar un total de 100.000 euros, tenint en compte que també s’aplicarà un coeficient al resultat segons el nombre de barris que puguin afectar. A la consulta, podran votar tots els majors de 16 anys censats en els barris implicats, i la votació només es podrà fer de forma electrònica. Tot i això, s’han previst diverses trobades als barris per tal de poder ajudar a aquelles persones que tinguin dificultats per accedir a la xarxa. En cas de dubte, els veïns també es poden posar en contacte amb l’Ajuntament a través del número 972 279 101.