El CIT celebrarà diumenge el 51è homenatge a la mare

El dia de la mare és un dia especial per tothom, i és per això que ja fa més de 50 anys que el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot organitza actes d’homenatge per aquesta diada. Enguany se celebra aquest diumenge però dissabte ja comencen les activitats, des del concurs de dibuix fins a ball, passant per la tradicional visita a l’última mare diumenge al migdia.


El 6 de maig és el dia de la mare i, com cada any, el CIT prepara un homenatge a totes les de la comarca. Ja fa 51 anys que van començar a celebrar aquesta diada. És l’acte més antic que organitza el Centre d’Iniciatives turístiques i, malgrat el seu format pràcticament no ha canviat des dels seus inicis, continua tenint una gran vigència.

L’acte oficial és diumenge però dissabte ja començarà el concurs infantil i juvenil de dibuix. Un concurs on hi participen nens fins a 13 anys i han de crear una obra en el marc de la temàtica de la mare que més tard, a les vuit del vespre, seran exposades al Centre Excursionista d’Olot. Diumenge es fa l’homenatge en sí a la mare i la diada començarà a les deu del matí amb una missa a l’església del Tura i l’ofrena floral. Les sardanes seran les encarregades de seguir la festa i a dos quarts de 12 es visita l’última mare que ha donat  la llum a l’hospital d’Olot obsequiant-la amb un ram de flors i un record. A dos quarts d’una es fa l’acte d’homenatge col·lectiu a les mares davant l’escultura de La Maternitat de Josep Clarà.

El dia s’acabarà amb un recital de poesia i finalment, a les set de la tarda al Centre Excursionista d’Olot es farà la lectura del veredicte i lliurement de premis i obsequis a tots els participants del concurs de dibuix.