L’antiga fàbrica Vila i la Torre Canadell de Sant Joan les Fonts estan a punt de ser de titularitat municipal

Sant Joan les Fonts negocia que dos edificis del poble passin a ser de titularitat municipal. Ha arribat a un acord amb els respectius propietaris per a la compra de l’antiga fàbrica Vila i per a la cessió de la Torre Canadell.

Al ple del proper 14 de maig, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts aprovarà l’adquisició de la fàbrica Pere Vila. Es tracta d’una antiga indústria paperera, coneguda com Can Lics, situada a la llera del riu Fluvià. La compra s’emmarca en el pla especial del Nucli Antic, aprovat el 2011.

La intenció del consistori és dedicar l’edifici a usos municipals i, de cara al futur, construir un pont que connecti el centre del poble amb el sector de Peracaula. També es voldria ampliar el nombre d’habitatges i aparcaments a la zona.

L’alcalde, Joan Espona, també ha confirmat a Olot Televisió que després de molts anys de negociacions s’ha tancat l’acord per la cessió de la Torre Canadell.

És una construcció medieval que data del segle XIV, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Van construir-la obrers de Sant Joan durant les Guerres Carlines. Els propietaris també han acceptat la cessió de l’entorn de la torre, ja que es creu que si endavant es féssin prospeccions arqueològiques es podrien localitzar elements lligats a l’edifici històric.