El Ministeri d’Educació espanyol ha investigat els instituts olotins per “adoctrinament”

El Ministeri d’Educació espanyol ha investigat els instituts d’Olot per suposat adoctrinament, segons els informes als quals ha tingut accés TV3 i Catalunya Ràdio, per una circular enviada a les famílies dels alumnes demanant l’autorització corresponent per assistir a una manifestació. En el seu moment, els instituts van clarificar que la convocatòria era “promoguda a iniciativa dels alumnes” i que en cap cas era “una decisió del centre”.

Des del passat mes de setembre, el Ministeri d’Educació del Govern Espanyol ha investigat 54 casos de suposat adoctrinament a l’escola, segons explica TV3 i Catalunya Ràdio, que ha tingut accés a tres informes on es recullen els esdeveniments. Entre els casos s’hi troba el que va tenir lloc el passat 21 de setembre a Olot, quan centenars de joves dels instituts de la ciutat i l’Escola d’Art, a partir de tercer d’ESO fins Batxillerat i cicles formatius, es van concentrar davant l’Ajuntament per protestar pel registre a les conselleries de la Generalitat per impedir el referèndum de l’1 d’octubre. El Ministeri ha investigat la circular que es va enviar a les famílies des dels instituts, demanant l’autorització corresponent per tal que els alumnes poguessin assistir a la manifestació. En el seu moment, els centres educatius ja van emetre un comunicat conjunt, clarificant que la concentració era “promoguda a iniciativa dels alumnes dels diferents instituts i Escola d’Art”, i que respectaven la voluntat dels pares. En la mateixa carta, els centres detallaven que la protesta era una decisió aliena al centre. El Ministeri espanyol exigeix responsabilitats contra mestres, directors dels centres i inspectors a la Conselleria d’Educació catalana, però segons la Corporació de Mitjans Audiovisuals la conselleria ha respost dient que no ha obert cap expedient al respecte, tot i atendre als requeriments i estudiar tots els casos “un per un”.