Els premis FAD d’arquitectura seleccionen tres obres garrotxines

Els premis més antics del sector de l’arquitectura i l’interiorisme europeus, els FAD, han seleccionat diverses obres amb segell garrotxí. Són Àgora, l’espai de de serveis dels camps de futbol del Morrot, dissenyat pel despatx olotí Unparelldarquitectes, la casa Retina de Santa Pau, obra d’Arnau Estudi d’Arquitectura i la instal·lació efímera ‘La ciutat de les ingravidolles’, ideada per un equip d’olotins, que va estar a la Plaça Catalunya de Barcelona aquest Nadal.

L’edifici de serveis de la ciutat esportiva del Morrot és un espai municipal dissenyat per d’Eduard Callís i Guillem Moliner, del despatx olotí Unparelldarquitectes, i està format per dos pavellons bessons que acullen el bar i els vestidors respectivament, amb un espai al mig.

Aquesta creació ha estat una de les vint seleccionades entre més de 300 obres pels premis FAD 2018, un dels més reputats del sector de l’arquitectura i el disseny.

Àgora, la paraula que dóna nom a l’obra, ens remunta a les places de l’antiga Grècia i és sinònim de punt de trobada. I és que la sociabilització és, precisament, el principal valor amb què es va pensar.

Els Premis FAD 2018 també han seleccionat la ‘Casa Retina’ de Santa Pau, obra de l’estudi d’arquitectura d’Arnau Vergés i ‘La ciutat de les 800 mil ingravidolles’ en l’àmbit de les intervencions efímeres. Aquesta última és la creació de l’equip d’olotins Xevi Bayona, Lola Solanilla, Alba Colomer, Adrià Villarejo i Toti Toronell, que es va instal·lar a la Plaça Catalunya de Barcelona durant les festes de Nadal.

Les obres seleccionades, entre les quals n’hi ha tres de garrotxines, queden fora del llistat de finalistes que opten ara als premis, que es lliuren el proper 7 de juny a Barcelona.